• darkblurbg

Van de KNLTB kwam onderstaand bericht over de Tenniskids competitie en overige (jeugd) competities. Dit is wat wij op het ogenblik weten, het heeft dus geen zin om de competiteleiding van AMVJ te benaderen met nadere vragen.

Houd voor de meest actuele situatie de website van de KNLTB in de gaten. Verder verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen op de site van de KNLTB.

Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het corona-virus zoveel mogelijk te beperken. Deze maatregelen gelden voor heel Nederland en hebben ook invloed op de Kia Tenniskids competitie en de Tenniskids toernooitjes. 

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Dit betekent dat wij tennisverenigingen en toernooiorganisaties oproepen om alle tennisevenementen, waaronder competitiewedstrijden en toernooien, af te gelasten. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart in heel Nederland.

Kia Tenniskids competitie
De maatregelen houden concreet in dat de eerste speeldag van de Rode en Oranje competitie op 29 maart niet doorgaat. Voor verenigingen die op 22 maart starten met de Rode en Oranje competitie geldt dat er zowel op 22 als 29 maart niet gespeeld wordt. Het inhalen van deze speeldag(en) is mogelijk op de officiële inhaaldagen van 26 april, 3 mei, 21 mei of 14 juni. Ook is het mogelijk om in overleg met de teams te spelen op een woensdag- of vrijdagmiddag.
Vooralsnog gaat de start van de Groene competitie op 5 april wel door. 

Tenniskids toernooitjes en overige activiteiten
De eventuele Tenniskids toernooitjes die in de periode tot en met 31 maart gepland staan kunnen helaas ook niet plaatsvinden en dienen geannuleerd te worden. Hetzelfde geldt voor andere jeugdbijeenkomsten die op de vereniging plaats zouden vinden. Trainingen kunnen doorgaan, wel adviseren we maximaal 4 spelers per baan toe te laten. Dus 8 spelers op 2 banen met 1 tennisleraar kan ook. Ook vrij tennissen op de vereniging kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden. 

Ouders en jeugdspelers informeren
De ouders en jeugdspelers van de Rode en Oranje competitieteams worden via de contactpersonen/aanvoerders geinformeerd over bovenstaande situatie.