• darkblurbg
    Gonny Treu-van der Wal en Jasper van de Lagemaat, winnaars van het Openingstoernooi op 31 maart 2019

Planning Seizoen 2019

 Datum  Toernooi Bijzonderheden  Info
Zondag 31 maart vanaf 13.00 uur.

Openingstoernooi Round Robin systeem.
Circa 17.00 uur is er een borreltje.
toernooicommissie@amvjtennis.nl
Helpen? Graag!
Vrijdag 21 juni  t/m zondag 30 juni

Clubkampioenschappen
Mixed, Dubbel en Single
2 weekenden (op vrijdag beginnen) en 1 week. 3e set is altijd een super tiebreak (10 punten). Je kunt aan maximaal 2 categorieen meedoen. toernooicommissie@amvjtennis.nl
Helpen? Graag!
Zondag 27 oktober
vanaf 13.00 uur
Slottoernooi Round Robin systeem.
Circa 17.00 uur is er een afsluitende borrel (ook voor niet-deelnemers).
toernooicommissie@amvjtennis.nl
Helpen? Graag!
Nog niet bekend SuperTiebreak Toernooi  
Je speelt alleen tiebreaks en dus lekker veel potjes op 1 dag. Na afloop is er een borrel.
Nodig ook een vriend/vriendin van buiten AMVJ uit om samen mee te doen.
toernooicommissie@amvjtennis.nl
Helpen? Graag!

 

 

Nieuws over de Clubkampioenschappen 2019

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze jaarlijkse clubkampioenschappen, die plaatsvinden van vrijdag 21 juni tot en met zondag 30 juni. Het verkorte toernooi van vorig jaar is iedereen goed bevallen en daarom dit jaar voor herhaling vatbaar.

Bijgaand tref je het inschrijfformulier met toelichting in Word aan aan. Stuur je inschrijving naar toernooicommissie@amvjtennis.nl. Vind je jouw speelsterkte op de KNLTB ledenpas niet reëel of uitdagend genoeg, dan bieden wij de mogelijkheid om dat bij ‘afwijkende speelsterkte’ te vermelden.

Je kunt je ook inschrijven met het online Inschrijfformulier. Vul bij de velden die niet voor jou van toepassing zijn NVT in. Vergeet ook niet om op Inschrijven te klikken. Je ontvangt een ontvangstbevestiging op het door jou opgegeven e-mail adres.

 De inschrijving sluit op zondag 9 juni, 24.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt ook dit jaar € 10,-  voor 1 onderdeel en € 5,- voor een 2e onderdeel. Je kunt dit bedrag contant betalen op je eerste wedstrijddag.

Aarzel je nog om organisatorische redenen, of heb je aanvullende vragen, neem dan contact met ons op via toernooicommissie@amvjtennis.nl.

Wij melden dit toernooi wederom niet bij de KNLTB aan, waardoor iedereen zonder ranking stress kan spelen en wij meer mogelijkheden hebben voor een creatieve indeling.

Met het oog op een succesvol verloop hebben we het volgende afgesproken:

  • Je kunt je voor maximaal twee onderdelen inschrijven: DE, HE, DD, HD of GD.
  • Gedurende de weekdagen zijn er vanaf 18.30 uur drie wedstrijdshifts, in het weekend is er tussen 10 en pakweg 16 uur ruimte voor vijf shifts.
  • Een eventuele derde set wordt gespeeld als supertiebreak.
  • Het aantal verhinderdata is beperkt: Eén voor deelnemers aan twee onderdelen, twee voor deelnemers aan één onderdeel. De finaledag, 30 juni, is geen optie als verhinderdatum.
  • Met uitzondering van de finaledag heb je de mogelijkheid om in geval van overmacht, na onderling overleg met de tegenstander(s) EN met de toernooicommissie, een ander speeltijdstip te plannen, bijvoorbeeld door de week overdag.

Tijdens de clubkampioenschappen vragen wij extra aandacht voor de sponsoring van Human Rights Watch. Twee clubleden, Britt de Moor en Chantal Lebbink, lopen in november de marathon van New York met als doel (naast finishen natuurlijk) om sponsorgeld in te zamelen voor Human Rights Watch. Zij hebben onze club om support gevraagd. Het bestuur van AMVJ Tennis ondersteunt het initiatief van harte. In de komende Nieuwsbrief geven Britt en Chantal meer informatie hierover.

Als kleine toernooicommissie kunnen wij alle hulp gebruiken. Via het inschrijfformulier kun je dat kenbaar maken.

Onder het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ zien wij je aanmelding vol verwachting tegemoet. Hopelijk gaat onze hartenwens om een volwaardige DE 1 poule te formeren dit jaar in vervulling!

Vriendelijke groet,

de toernooicommissie


Openingstoernooi 31 maart 2019

Het Openingstoernooi beleefde op deze zonnige zondag 31 maart een plezierig hoge opkomst met 35 deelnemers. De Open Dag voor de Jeugd trok eveneens veel belangstelling en bij de Open Dag voor Senioren meldden zich 4 nieuwe leden! Vanaf 12.30 uur waren vrijwel alle banen voortdurend bezet door teams van 4 spelers die volgens het Round Robin systeem langzaam maar zeker opschoven naar de finaleronde. Gonny Treu-van der Wal beleefde bij de dames een spectaculaire come back door na enige jaren afwezigheid het Openingstoernooi 'moeiteloos' te winnen. Ons nieuwe lid Jasper van de Lagemaat sloeg direct toe door met de 1e prijs naar huis te gaan.

Per speler werd 4 keer geserveerd, in totaal waren er elke ronde dus 16 punten te verdelen. De gemiddelde score aan het eind van de dag was 96 punten, de 2 winnaars kwamen tot een totaal van ruim boven de 100 punten. Zij werden van harte gefeliciteerd door Frank Helderman, de spelleider van de dag samen met Stephan Hoogman. Alle voorbereidingen waren door Elmy Buijs uitstekend verzorgd.

Naast de hoofdprijs (1 fles wijn) waren er 13 ananassen in de verloting die vanuit Benin rechtstreeks door deelnemer Frans van Gerwen waren 'ingevlogen'. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

De Open Dag voor de Jeugd in de ochtend kende eveneens een mooie opkomst. Jack Souisa en Mayumi Konishi maakten er met assistentie van Robbert Dekker een afwisselende dag van met enkele nieuwe jeugdleden als waardevol resultaat.
Bij de Open Dag voor Senioren meldden zich 4 belangstellenden die samen graag les willen gaan nemen. Dat werd ter plekke geregeld en zij sloegen daarna nog een uurtje flink wat ballen heen en weer om te ervaren dat tennis een prachtige sport is!

Op 5 april is de volgende activiteit, de Pubquiz. De Clubkampioenschappen zijn van vrijdag 21 juni tot en met zondag 30 juni. Eind augustus komt er naar alle waarschijnlijkheid een 2e uitvoering van het Supertiebreaktoernooi. De jeugd speelt in juni zijn eigen Jeugd Clubkampioenschap. En dan start deze week ook nog de Voorjaarscompetitie!

Kortom, genoeg te doen (en noteer alle activiteiten alvast in de agenda). Allemaal een mooi seizoen gewenst.

Clubkampioenschappen 2018

De Clubkampioenschappen 2018 zijn achter de rug en het was weer een geslaagde editie! De Toernooicommissie bedankt alle 65 deelnemers voor hun inzet tijdens de wedstrijden en hun medewerking bij de soms noodzakelijke aanpassingen in het wedstrijdschema. Ook dank aan Koen en Rodney en hun kantineteam voor de verzorging en de borrel na de prijsuitreiking op zondag 1 juli.

Tijdens alle toernooidagen was de sfeer uitstekend en werden er mooie (finale)partijen gespeeld. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met een bijzondere vermelding voor Guusje Vrijbloed, Marian van de Veen en Maud Rathman. Aangezien er onvoldoende deelneemsters waren om alle dames qua speelsterkte in volwaardige poules in te kunnen delen, speelden Guusje (HE1), Marian (HE2) en Maud (HE3) bij de heren mee. Guusje en Marian speelden uiteindelijk ook de finale in hun poule.

Aangezien Guusje in de hoogste mannenpoule speelde is zij Clubkampioen 2018 bij de Dames Enkel geworden. Zij krijgt de Wisselbeker voor 1 jaar mee naar huis. Frank Helderman werd na mooie pouleduels en een fraaie finale tegen Guusje de Clubkampioen 2018 bij de heren. Hij won daarmee voor de 5e maal (!) de Wisselbeker bij de mannen.

Alle winnaar zijn nu de trotse bezitter van een uniek AMVJ 100 jaar wedstrijdshirt. De runners-up kregen de traditionele geborduurde handdoek met het jaartal van het clubkampioenschap. Foto's van de finaledag en van de winnaars volgen nog.

Dit zijn de Clubkampioenen van 2018:

Dames Enkel 2: Karin Dijkman

Dames Dubbel 1: Ing Sioe Tan & Maud Rathman
Dames Dubbel 2: Sonja Westland & Mariette Sibbing
Dames Dubbel 3: Elmy Buijs & Karen Oude Alink

Heren Enkel 1: Frank Helderman
Heren Enkel 2: Peter van den Dungen
Heren Enkel 3: Jan-Willem Fuchs
Heren Enkel 4: Dirk Wepster

Heren Dubbel 1: Johan Braber & Teun Schriemer
Heren Dubbel 2: Jan de Vreede & Max de Vreede
Heren Dubbel 3: Maarten Kuiper & Andre Kamstra
Gemengd Dubbel 1: Liset Deelder & Joost van der Vorst
Gemengd Dubbel 2: Joke van Haaren & Maarten Kuiper

Op de openingsavond van het toernooi op vrijdag 22 juni vond op initiatief van de Evenementencommissie een Pubquiz plaats. Er werd geconcentreerd om de punten gestreden. Het aantal deelnemers groeide naarmate de wedstrijden waren afgelopen. De overall winnaar was uiteindelijk team Nieuw West.

De toernooicommissie bedankt iedereen die heeft meegeholpen om het toernooi en de finaledag tot een succes te maken. Ondersteuning bij de organisatie blijft meer dan welkom. Je kunt je hiervoor aanmelden bij toernooicommissie@amjvtennis.nl of anders bellen: 06 47389322 (Elmy).

Vriendelijke groet,

De toernooicommissie

Clubkampioenschappen 3-16 juli 2017

Felix Peters is algeheel clubkampioen geworden als winnaar van de hoogste categorie in het heren enkelspel.
Alle kampioenen hartelijk gefeliciteerd.

   
Dames Enkel 8: Patricia Scholte ter Horst
Dames Dubbel 6: Celine Linssen en Maud Rathman
Dames Dubbel 7: Joke van Haaren en Bea van Rooy

Heren Enkel 3: Felix Peters
Heren Enkel 5: Niels Waterval
Heren Enkel 6: Sjors Koevoets
Heren Enkel 7: Peter van den Dungen
Heren Enkel 8: Robbert Veltman
Gemengd Dubbel 3: Lisanne Molenaar en Niels Waterval 
Gemengd Dubbel 7: Mary Ann de Vos en Jan de Vreede  
Gemengd Dubbel 8: Daniella Bax en Stephan Hoogman 
Heren Dubbel 3: Willem Dorst en Felix Peters
Heren Dubbel 5: Eugene Donders en Chris Pocerattu
Heren Dubbel 6: Jan Willem Fuchs en Stephan Hoogman