• darkblurbg

Planning Seizoen 2019

 Datum  Toernooi Bijzonderheden  Info
Zondag 31 maart vanaf 13.00 uur.

Openingstoernooi Round Robin systeem.
Circa 17.00 uur is er een borreltje.
toernooicommissie@amvjtennis.nl
Helpen? Graag!
Vrijdag 21 juni  t/m zondag 30 juni

Clubkampioenschappen
Mixed, Dubbel en Single
2 weekenden (op vrijdag beginnen) en 1 week. 3e set is altijd een super tiebreak (10 punten). Je kunt aan maximaal 2 categorieen meedoen. toernooicommissie@amvjtennis.nl
Helpen? Graag!
Zondag 27 oktober
vanaf 13.00 uur
Slottoernooi Round Robin systeem.
Circa 17.00 uur is er een afsluitende borrel (ook voor niet-deelnemers).
toernooicommissie@amvjtennis.nl
Helpen? Graag!
Nog niet bekend Open Toernooi voor leden en niet-leden (rating toernooi) Wij zoeken nog sponsors! toernooicommissie@amvjtennis.nl
Helpen? Graag!
Nog niet bekend Tiebreak Toernooi Nodig een vriend/vriendin van buiten AMVJ uit om samen mee te doen.
Je speelt alleen tiebreaks en dus lekker veel potjes op 1 dag. Na afloop is er een borrel.
toernooicommissie@amvjtennis.nl
Helpen? Graag!

Slottoernooi
De toernooicommissie kijkt terug op een geslaagd jaar. Ook het Slottoernooi op 28 oktober jl. verliep in meer dan één opzicht in zonnige omstandigheden. Sportief uitdagend en aangenaam round robinnen leverde een overtuigende mannelijke winnaar op: Allard Heck. Bij de vrouwen bleef de strijd tot de laatste minuten spannend, ten gunste van Mila Wessel. Beiden van harte gefeliciteerd! Tijdens de slotborrel werd de toernooicommissie/Elmy in het zonnetje gezet en nadrukkelijk bedankt voor een succesvol toernooi-jaar.

Tiebreaktoernooi op zondag 2 september

Het tiebreaktoernooi op 2 september jl., een primeur in onze toernooigeschiedenis, was een groot succes. Alles zat mee: een maximaal aantal deelnemers, toevallig mooi verdeeld over de drie dubbelcategorieën, en fantastisch weer. Dankzij een door de toernooicommissie succesvol uitgedokterd systeem stonden alle deelnemers vrijwel continu op de baan en speelden ze tegen veel verschillende spelers. Na de eerste ronde werd besloten om er een supertiebreaktoernooi van te maken. Bleek veel leuker, dus die formule houden we er voor een volgende keer in.

Aan het eind hadden we in alle categorieën een finale. Zes blije winnaars werden tijdens de goedbezochte en welverzorgde borrel in het zonnetje gezet: DD: Maud Rathman en Ing Sioe Tan, HD: Frank Helderman en Remco Brand, GD: Felix Peters en gastspeelster Niquette. Alle winnaars gefeliciteerd en alle deelnemers hartelijk dank voor jullie inzet en enthousiasme.

Spelregels voor het Tiebreaktoernooi

  • Je betaalt geen inschrijfgeld. We spelen om de lol, de eer en een bescheiden prijs.
  • Het toernooi is alleen voor senioren.
  • We spelen alleen dubbelpartijen: DD, HD en GD.
  • Je geeft je samen met één partner op.
  • Je partner kan een buitenstaander/niet AMVJ-lid zijn. Dit jaar hebben we geen officieel open toernooi, maar we bieden zo wel de mogelijkheid om met onze club kennis te maken.
  • We spelen om één gewonnen tiebreak, afhankelijk van het aantal deelnemers een super- of een ‘gewone’ tiebreak. Doel is om iedereen zo veel mogelijk te laten spelen.
  • De opzet is a là Round Robin: de eerste ronde kun je iedereen treffen, we maken geen onderscheid in dubbelcategorieën en rijp en groen. In de loop van het toernooi kristalliseren de niveaus zich uit. Aan het eind hebben we een winnend team in elke categorie, al dan niet via een finale wedstrijd.

Clubkampioenschappen 2018

De Clubkampioenschappen 2018 zijn achter de rug en het was weer een geslaagde editie! De Toernooicommissie bedankt alle 65 deelnemers voor hun inzet tijdens de wedstrijden en hun medewerking bij de soms noodzakelijke aanpassingen in het wedstrijdschema. Ook dank aan Koen en Rodney en hun kantineteam voor de verzorging en de borrel na de prijsuitreiking op zondag 1 juli.

Tijdens alle toernooidagen was de sfeer uitstekend en werden er mooie (finale)partijen gespeeld. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met een bijzondere vermelding voor Guusje Vrijbloed, Marian van de Veen en Maud Rathman. Aangezien er onvoldoende deelneemsters waren om alle dames qua speelsterkte in volwaardige poules in te kunnen delen, speelden Guusje (HE1), Marian (HE2) en Maud (HE3) bij de heren mee. Guusje en Marian speelden uiteindelijk ook de finale in hun poule.

Aangezien Guusje in de hoogste mannenpoule speelde is zij Clubkampioen 2018 bij de Dames Enkel geworden. Zij krijgt de Wisselbeker voor 1 jaar mee naar huis. Frank Helderman werd na mooie pouleduels en een fraaie finale tegen Guusje de Clubkampioen 2018 bij de heren. Hij won daarmee voor de 5e maal (!) de Wisselbeker bij de mannen.

Alle winnaar zijn nu de trotse bezitter van een uniek AMVJ 100 jaar wedstrijdshirt. De runners-up kregen de traditionele geborduurde handdoek met het jaartal van het clubkampioenschap. Foto's van de finaledag en van de winnaars volgen nog.

Dit zijn de Clubkampioenen van 2018:

Dames Enkel 2: Karin Dijkman

Dames Dubbel 1: Ing Sioe Tan & Maud Rathman
Dames Dubbel 2: Sonja Westland & Mariette Sibbing
Dames Dubbel 3: Elmy Buijs & Karen Oude Alink

Heren Enkel 1: Frank Helderman
Heren Enkel 2: Peter van den Dungen
Heren Enkel 3: Jan-Willem Fuchs
Heren Enkel 4: Dirk Wepster

Heren Dubbel 1: Johan Braber & Teun Schriemer
Heren Dubbel 2: Jan de Vreede & Max de Vreede
Heren Dubbel 3: Maarten Kuiper & Andre Kamstra
Gemengd Dubbel 1: Liset Deelder & Joost van der Vorst
Gemengd Dubbel 2: Joke van Haaren & Maarten Kuiper

Op de openingsavond van het toernooi op vrijdag 22 juni vond op initiatief van de Evenementencommissie een Pubquiz plaats. Er werd geconcentreerd om de punten gestreden. Het aantal deelnemers groeide naarmate de wedstrijden waren afgelopen. De overall winnaar was uiteindelijk team Nieuw West.

De toernooicommissie bedankt iedereen die heeft meegeholpen om het toernooi en de finaledag tot een succes te maken. Ondersteuning bij de organisatie blijft meer dan welkom. Je kunt je hiervoor aanmelden bij toernooicommissie@amjvtennis.nl of anders bellen: 06 47389322 (Elmy).

Vriendelijke groet,

De toernooicommissie

Clubkampioenschappen 3-16 juli 2017

Felix Peters is algeheel clubkampioen geworden als winnaar van de hoogste categorie in het heren enkelspel.
Alle kampioenen hartelijk gefeliciteerd.

   
Dames Enkel 8: Patricia Scholte ter Horst
Dames Dubbel 6: Celine Linssen en Maud Rathman
Dames Dubbel 7: Joke van Haaren en Bea van Rooy

Heren Enkel 3: Felix Peters
Heren Enkel 5: Niels Waterval
Heren Enkel 6: Sjors Koevoets
Heren Enkel 7: Peter van den Dungen
Heren Enkel 8: Robbert Veltman
Gemengd Dubbel 3: Lisanne Molenaar en Niels Waterval 
Gemengd Dubbel 7: Mary Ann de Vos en Jan de Vreede  
Gemengd Dubbel 8: Daniella Bax en Stephan Hoogman 
Heren Dubbel 3: Willem Dorst en Felix Peters
Heren Dubbel 5: Eugene Donders en Chris Pocerattu
Heren Dubbel 6: Jan Willem Fuchs en Stephan Hoogman