• darkblurbg

Slottoernooi 27 oktober 2019

Gepubliceerd op: 01-11-2019

En alweer scheen de zon; die was ons dit jaar gunstig gezind. Dat gold ook voor de opkomst, de sfeer en de sportieve strijd. Round robin kwam optimaal tot zijn recht: alle deelnemers speelden vier rondes. Er deden evenveel mannen als vrouwen mee, vermoedelijk uniek in onze toernooihistorie.

De winnaar bij de mannen, Thomas Daemen, stond vanaf ronde één fier bovenaan, maar werd aan het eind dicht op de hielen gezeten door Stephan en Jan. Bij de vrouwen was het een komen en gaan van nummers één. In de laatste ronde kwam Karen Oude Alink als een duveltje uit een doosje welverdiend op deze positie terecht, gevolgd door Maud en Sonja. Beide winnaars werden na afloop in een herfstkoud buiten (binnen een bomvolle kantine vanwege Ajax-Feijenoord) in het zonnetje gezet.

Na een welgemeend dankwoord aan de toernooicommissie volgde een ander slotakkoord: Elmy kondigde aan dat dit haar laatste toernooi als t.c. was, waarop spontaan een nieuwe dankbetuiging volgde. Aangezien ook het schrijven van toernooiverslagen een van de taken van uw eenhoofdige t.c. is, ga ik nu gemakshalve in de ik-vorm verder. Ik kijk met plezier terug op de afgelopen drie jaar en de vele geslaagde toernooien. Al met al was en is het best veel energievretend werk, dus bedacht ik recent dat ‘stoppen op een hoogtepunt’ een passend besluit is. Ik wens mijn opvolger(s!) veel plezier en succes.

Ledenpas 2019 blijft geldig in 2020!