• darkblurbg
    AMVJ Tennis
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Rosmalen 2019: een topuitje! (met zoekplaatje)

Gepubliceerd op: 24-06-2019

Op zaterdag 15 juni reisden ruim 20 AMVJ-ers af naar het grastoernooi van Rosmalen om eens met eigen ogen Kiki Bertens en andere toppers aan het werk te zien. Deelnemer Wanya F. Kruyer Bloemgarten doet verslag. En herken jij de AMVJ-ers in het publiek?

Organisator Daan Voeten, bestuurslid van AMVJ Tennis, had de toegangsbiljetten dubbelzijdig afgedrukt. We moesten dus twee aan twee door de toegangshekken, twee aan twee de hoofdtribune op. En twee aan twee naar de WC. Dat ging me te ver. Ik stopte Daans biljet in m'n tasje en ging los op het grote veld tussen de grasbanen van Rosmalen.

Snuffelde in de outlet tennis stores, kocht twee rokjes die ik trots showde op de hoofdtribune waar zeker twintig AMVJ-ers zaten, keek naar demonstraties van padel, beach tennis en een soort minitennis, dat niet door kids werd gespeeld maar door bloedfanatieke twintigers. En at een echt fout broodje: kip met uitjes doordrenkt met pindasaus, terwijl ik me onderhield met een authentieke Brabo, een tennisfreak uit een dorp onder Rosmalen. Hij gaat elk jaar naar dit grastoernooi, voor mij was het de eerste keer.

Wat een spektakel was het. De halve finales van de dames bekeken we met stijgende bewondering, vooral voor de jonge Kazachstaanse met zwiepende baselineslagen waar ze Allison Riske gek mee maakte. Maar Riske won. “Kiki ramt die morgen van de baan”, zo voorspelde ik. Klopte. De eerste set. 6-0 voor Kiki. Toen gebeurde er iets wat ik gelukkig niet heb gezien. 

Na de halve finales van de dames liep ik achter Kiki aan naar de damesdubbel. Want stiekum kwam ik voor Demi Schuurs, de kleine Limburgse, razendsnel aan het net, al jaren wereldtop dubbelspelers. Ongelooflijk, wat loopt die meid efficient. Geen stap teveel. Ze schat in a split second of ze een bal kan pakken, duikt erop af, of doet niets. Helemaal niets, nog minder dan ikzelf (en ik ben de speelster waarover geklaagd wordt ‘die loopt niet’, want ze zien niet hoe efficient mijn looplijnen zijn...). Demi deed te weinig, Kiki ook. Ze verloren de halve finale van Bibi Schoofs en Lesley Kerkhove.

 

Vermoeid liep ik rond zeven uur naar de uitgang toen ik zag dat Gasquet op baan 1 speelde. Richard Gasquet, de Fransman met de spectaculaire eenhandige backhand. Die hij op nog geen drie meter van mijn tribuneplek sloeg. Wat een heerlijk toetje. 

Daarna nog een uur rijden naar huis. Volgend jaar hopelijk met de AMVJ-touringcar, dan kan ik er een biertje bij nemen, bij het foute broodje. 

Daan bedankt, het was een topdag. 

Wanya F. Kruyer Bloemgarten

PS. De overige deelnemers sluiten zich graag bij dit bedankje aan!

Zoek de AMVJ-ers!