• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Openingstoernooi: zonnig en goed bezocht

Gepubliceerd op: 06-07-2020

Zal je altijd zien: 3 maanden (bijna) onafgebroken mooi weer en dan regen en wind voorspeld op de dag dat we alsnog het seizoen wilden openen met het verlate Openingstoernooi. Maar zie daar, het wolkendek trok weg, de zon kwam om de hoek en de wind, tja, die bleef lastig voor de 55 (!) deelnemers aan het Openingstoernooi op zondag 5 juli.

Voor het eerst sinds lange tijd waren alle 8 banen gereserveerd voor de 55 deelnemers aan het Round Robin Openingstoernooi. Om 11 uur gingen de eerste dubbels de baan op voor hun ronde van 48 wedstrijdpunten. De volgende rondes liepen daarna mooi achter elkaar door, zodat we uiteindelijk 4 volledige rondes konden spelen.

De laatste ronde was een 'all male & female' ronde zodat we geheel objectief de eindwinnaars bij de mannen en vrouwen konden bepalen. En dat waren Guus van de Plasse met 120 punten en Anita van Meurs met 105 punten. Zij namen hun prijzen geheel Corona-proof in ontvangst. Er waren ook nog prijzen voor de hoogst scorende nieuwe leden (Femke Gelens en Saito Nobuhito) en het aanstormend talent (Amara de Bruin).

In zijn praatje na afloop kondige voorzitter Peter van den Dungen aan dat de Clubkampioenschappen zeer waarschijnlijk ergens tussen 17 en 31 augustus georganiseerd worden. Save the Date! Het Open Toernooi van half augustus hebben we laten varen. De Najaarscompetitie start op 11 september.

Ook voor Koen en Rodney was het een bijzondere dag. Na de Tossavond van 1 juli waren zij de gastheren van het Openingstoernooi. Zoals altijd (hoewel, dit was een primeur voor het Opneningstoernooi) was de lunch prima verzorgd, net als de bittergarnituur na afloop.

Bij het borreltje bleven nog aardig wat deelnemers napraten, ondanks het feit dat het toch een lange en vermoeiende dag was. Maar dat komt natuurlijk omdat iedereen blij is dat het verenigingsleven weer op gang is!

Alle deelnemers hartelijk dank voor jullie inzet, geduld en gezelligheid. Tot het volgende toernooi.

Ledenpas 2019 blijft geldig in 2020!