• darkblurbg
    AMVJ Tennis
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Nieuws over de KNLTB competities en Tenniskids

Gepubliceerd op: 22-04-2020

Het kabinet heeft gisteravond aangekondigd het grootste gedeelte van alle maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te verlengen tot 20 mei. Dat betekent dat de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie niet kunnen starten in het weekend van 9/10 mei en dat het spelen van deze competities voor de zomer niet haalbaar is. De Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie worden daarom verplaatst naar het najaar. De Zomeravondcompetitie komt helemaal te vervallen. Het clubhuis (en de kleedkamers) zijn voor leden voorlopig gesloten tot 20 mei. Kijk verder bij Lees meer.

Of de competities in het najaar definitief door kunnen gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen.

Meest gestelde vragen
De KNLTB heeft een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen en antwoorden én aanvullende informatie over de Voorjaarscompetitie en toernooien.

Speeldata
De Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie worden gespeeld in de periode van de Najaarscompetitie, van begin september tot en met eind oktober. Klik hier voor de speeldata.

Competitiesoorten
Voor de verschuiving van de tenniscompetitie geldt dat in het najaar dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Competitiespelers die zich hadden ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie kunnen met hetzelfde team, aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitieklasse spelen tijdens de Najaarscompetitie. Daarnaast kunnen er nieuwe teams worden gevormd en aangemeld. Ook kunnen teams die niet kunnen of willen deelnemen in het najaar besluiten om niet mee te doen. 

Minder speeldagen Kia Tenniskids competitie
Naast de Voorjaarscompetitie wordt ook de Kia Tenniskids voorjaarscompetitie verplaatst naar het najaar. Het belangrijkste verschil met het voorjaar is dat er bij deze competitie in het najaar 5 speeldagen zijn (in plaats van 8 speeldagen). Ook bij de Kia Tenniskids competitie wordt de inschrijving opnieuw opengezet, waardoor er hier ook nieuwe teams gevormd en aangemeld kunnen worden. Na sluiting van de inschrijving wordt er een geheel nieuwe indeling gemaakt. 

Geen Zomeravondcompetitie 
Helaas betekent het verlengen van de maatregelen dat de Zomeravondcompetitie niet door kan gaan. Deze competitie zal volgend jaar weer worden aangeboden.   

Wat betekent dit voor het toernooiseizoen?
De KNLTB heeft besloten vooralsnog alle toernooien tot en met 14 juni te annuleren. Ondertussen is de bond wel bezig met het maken van een stappenplan hoe clubs langzaam kunnen opstarten met toernooien in de 1,5 meter samenleving. 

 

 

Ledenpas 2019 blijft geldig in 2020!