• darkblurbg
    AMVJ Tennis
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Clubkampioenschappen 2019: Volop kijkplezier, elke dag wel een zonovergoten pareltje

Gepubliceerd op: 08-07-2019

Van 21 tot en met 30 juni vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Kijk bij 'Lees meer' voor de winnaars van 2019 en een korte terugblik op het zeer geslaagde toernooi.

De winnaars van 2019 zijn:

Categorie

Winnaars

Runner-ups

Heren Enkel 1

Felix Peters, winnaar wisselbeker

Ryuji Fujita

Heren Enkel 2

Tjerk Veltman

Marco Klijn

Heren Enkel 4

Michel Engelbertink

Martijn van der Eijk

Dames Dubbel 1

Maud Rathman en Ing Sioe Tan

Merel Schreuder en Susan Westhoff

Dames Dubbel 2

Chantal Coopmans en Karin Dijkman

Karen Oude Altink en Mariette Sibbing

Gemengd Dubbel 1

Marian van den Beek en Martijn Pont

Karen Oude Alink en Stephan Hoogman

Gemengd Dubbel 2

Joke van Haaren en Maarten Kuiper

Nora Kouwenhoven en Jelle van Asselt

Heren Dubbel 1

Felix Peters en Guus van de Plasse

Robert Dekker en Ryuji Fujita

Heren Dubbel 2

Stephan Hoogman en Tjerk Veltman

Jan de Vreede en Dirk Wepster

Heren Dubbel 3

Michel Engelbertink en Martijn van der Eijk

Bob Boot en Coos van Meurs

Op de foto onderaan dit artikel staat een deel van de 1e en 2e prijswinnaars van dit toernooi.

We vroegen de toernooicommissie naar haar impressie over de clubkampioenschappen 2019.

Elmy Buijs: “Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op deze editie. Een flink aantal deelnemers, qua sterkte ingedeeld in uitdagende poules. Veel wedstrijden, 25 meer dan vorig jaar, en elke deelnemer speelde er minimaal drie. Volop kijkplezier, er kwam elke dag wel een zonovergoten pareltje voorbij. De sfeer was super, ik heb geen onvertogen woord gehoord. En, leuke conditie-opsteker, er waren opmerkelijk weinig blessuremeldingen.”

Hoe beviel de nieuwe opzet, een nummer 1 en 2 via de poule-uitslag?

“In eerste instantie was deze ingegeven door een serieuze vrees voor een ‘grijze blessuregolf’. Oftewel, hoe doorstaat men 8 poulewedstrijden in 9 dagen? Door het skippen van finalewedstrijden en het toevoegen van een tiende speeldag konden we mogelijk leed enigszins verzachten. Bovendien gaven we zo gehoor aan een veelgehoorde wens. Ajax en PSV spelen immers ook geen extra wedstrijd om plaats 1 en 2. In sommige poules was de definitieve uitslag daardoor tot op het laatst spannend en ongewis. En we constateerden een bijkomend voordeel: op de slotdag konden we extra veel wedstrijden inplannen. Dat bracht behoorlijk wat publiek teweeg en ook bij de prijsuitreiking bleven veel toeschouwers hangen. Deze opzet is hoe dan ook voor herhaling vatbaar.”

Wat is je goed bevallen?

“Dit jaar nam voor het eerst een aantal van onze Japanse leden succesvol deel. Wij vonden dat wederzijds leuk en ik vermoed dat deze trend zich volgend jaar voortzet. Er is ook goed nieuws van het damesfront: er wordt genetwerkt aan meer vrouwendeelname in 2020. Hopelijk kunnen we dan  de dameswisselbeker weer uitreiken, zoals dit jaar bij de heren welverdiend aan Felix  Peters. Last but not least: er hebben zich tot mijn vreugd twee nieuwe toernooicommissieleden voor het volgend seizoen aangemeld.”

Nog woorden van dank?

“Ja zeker. In de eerste plaats aan Robbert Veltman, die de toernooicommissie enorm geholpen heeft met het organiseren van de wedstrijden in ‘Tennis Toernooi Planner’, een energievretende klus. Peter van Dungen voor zijn aardige woorden en voortvarende start als voorzitter. De kantine, met name Koen en Rodney, voor de prettige samenwerking en goede verzorging. Tenslotte alle deelnemers voor hun vrolijke en gedreven inzet. Ook namens Robbert hartelijk dank voor de had-niet-gehoeven-maar-wel-heel-leuk cadeaukaart.”

 

Ledenpas 2019 blijft geldig in 2020!