• darkblurbg

Klik hier voor meer informatie over de indeling van de Groene competitie en de Kia World Tour voor de Najaarscompetitie 2018.

Onze Jeugdcommissie organiseert ook de deelname aan de diverse Jeugdcompetities. Dit zijn de mogelijkheden:

World Tour

Rood
In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Jullie leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ook doe je mee met leuke activiteiten en speel je korte wedstrijden. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in Rood of Oranje willen spelen.

Oranje
Oranje kids zijn kinderen in leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Er zijn ook kinderen die op een latere leeftijd beginnen met tennissen, dus is het goed mogelijk dat die kinderen t/m 11 jaar in Oranje spelen. In de praktijk kunnen dus Oranje kinderen van 8 jaar tegen de beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Je speelt met een iets zachtere en lichtere dan de gewone gele tennisbal. De wedstrijden worden steeds langer. 

Groene competitie
Groene kids zijn kinderen in leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Je speelt nu met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan. De wedstrijden worden weer wat langer.

Geel
Vanaf 11 jaar is het mogelijk om met de gele bal te spelen. Voor kinderen jonger dan 11 jaar is dit niet mogelijk, behalve als je deelneemt aan de Jeugd Ranglijst Toernooien (JRT). De JRT worden altijd gespeeld met gele ballen.