• darkblurbg

Beste AMVJ-ers,

Vanaf 1 juli mag de kantine weer open. Daarmee ziet het ernaar uit dat we het 'normale' verenigingsleven weer kunnen hervatten. Om dit te vieren willen wij alsnog de Clubkampioenschappen gaan organiseren. En omdat het nu al een bijzonder seizoen is, stellen we de clubkampioenschappen dit jaar ook open voor de dagleden. Verder is het voor onze nieuwe leden een mooie gelegenheid om (eindelijk) met zoveel mogelijk andere AMVJ-ers kennis te maken. Koen en Rodney kijken sowieso al naar uit naar jullie komst!

Let op: Wij hebben nog niet precies zicht op de regels die vanaf 1 juli gaan gelden maar willen wel alvast met de voorbereidingen voor het toernooi beginnen. Indien de regels het helaas toch onmogelijk maken om succesvol een toernooi te organiseren verplaatsen we de Clubkampioenschappen in principe naar begin september. Wij vragen jullie sowieso om tijdens het toernooi alle (afstands)regels rondom Corona goed in acht te nemen.

De clubkampioenschappen vinden plaats van woensdag 1 juli tot en met zondag 12 juli. Naast de eer zijn er weer mooie prijzen te verdienen. Door de week beginnen we om 18:00 uur met drie speelrondes. In het weekeinde beginnen we om 10.00 uur met in principe vijf speelrondes. Alle finales vinden plaats op zondag 12 juli vanaf 10.00 uur. Na de prijsuitreikingen (plusminus 17.00 uur) is er nog een borrel voor iedereen die aan het toernooi heeft meegedaan, mits de richtlijnen dat toestaan.

Inschrijven
Je kunt je vanaf heden online inschrijven via deze link. De inschrijving sluit op woensdag 24 juni, 24.00 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt ook dit jaar € 10,-  voor 1 onderdeel en € 5,- voor een 2e onderdeel. Je kunt dit bedrag contant voldoen op de eerste dag dat je een wedstrijd speelt.

Door het toernooi met 2 dagen te verlengen (normaal beginnen we op vrijdag) hopen wij op een grote opkomst. We melden dit toernooi niet aan bij de KNLTB, waardoor iedereen zonder ranking stress kan spelen en wij meer mogelijkheden hebben voor een creatieve indeling. Vind je jouw speelsterkte op de KNLTB ledenpas niet reëel of uitdagend genoeg, dan kun je dat bij ‘afwijkende speelsterkte’ te vermelden. Wij proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden bij de indeling.

Voorwaarden
Met het oog op een succesvol verloop van het toernooi hebben we het volgende afgesproken:

 • Je kunt je voor maximaal twee onderdelen inschrijven: DE, HE, DD, HD of GD. Vergeet bij een opgave voor het dubbelspel niet om de naam van je partner te vermelden.
 • Gedurende de weekdagen zijn er vanaf 18.00 uur drie wedstrijdshifts, in het weekend is er tussen 10.00 en pakweg 16.00 uur ruimte voor vijf shifts.
 • Een eventuele derde set wordt altijd gespeeld als supertiebreak (=tot 10 punten met een verschil van 2).
 • Het opgeven van verhinderdata is beperkt: één dag voor deelnemers aan twee onderdelen, twee dagen voor deelnemers aan één onderdeel.
 • De finaledag, 12 juli, is geen optie als verhinderdatum.
 • Bij 'overmacht' heb je, met uitzondering van de finaledag, de mogelijkheid om na onderling overleg met je tegenstander(s) EN in overleg met de toernooicommissie, een ander speeltijdstip te plannen, bijvoorbeeld door de week overdag.
 • Als je geblesseerd raakt vervallen de behaalde resultaten.

Als kleine toernooicommissie kunnen wij alle hulp gebruiken. Via het inschrijfformulier kun je dat kenbaar maken.

Heb je aanvullende vragen, neem dan contact met ons op via toernooicommissie@amvjtennis.nl.

Met vriendelijke groet,

de Toernooicommissie

 

 

 

Kijk hier voor de eindstanden van de Clubkampioenschappen 2019.

Clubkampioenschappen 2019: Volop kijkplezier, elke dag wel een zonovergoten pareltje

De winnaars van 2019 zijn:   

Categorie     Winnaars                  Runner-ups       
Heren Enkel 1 Felix Peters, winnaar wisselbeker Ryuji Fujita
Heren Enkel 2 Tjerk Veltman Marco Klijn
Heren Enkel 4 Michel Engelbertink Martijn van der Eijk
Dames Dubbel 1 Maud Rathman/Ing Sioe Tan Merel Schreuder/Susan Westhoff
Dames Dubbel 2 Chantal Coopmans/Karin Dijkman Karen Oude Altink/Mariette Sibbing
Gemengd Dubbel 1 Marian van den Beek/Martijn Pont Karen Oude Alink en Stephan Hoogman
Gemengd Dubbel 2 Joke van Haaren/Maarten Kuiper Nora Kouwenhoven/Jelle van Asselt
Heren Dubbel 1 Felix Peters/Guus van de Plasse Robbert Dekker/Ryuji Fujita
Heren Dubbel 2 Stephan Hoogman/Tjerk Veltman Jan de Vreede/Dirk Wepster
Heren Dubbel 3 Michel Engelbertink/Martijn van der Eijk Bob Boot en Coos van Meurs

We vroegen de toernooicommissie naar haar impressie over de clubkampioenschappen 2019.

Elmy Buijs: “Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op deze editie. Een flink aantal deelnemers, qua sterkte ingedeeld in uitdagende poules. Veel wedstrijden, 25 meer dan vorig jaar, en elke deelnemer speelde er minimaal drie. Volop kijkplezier, er kwam elke dag wel een zonovergoten pareltje voorbij. De sfeer was super, ik heb geen onvertogen woord gehoord. En, leuke conditie-opsteker, er waren opmerkelijk weinig blessuremeldingen.”  

Hoe beviel de nieuwe opzet, een nummer 1 en 2 via de poule-uitslag?

“In eerste instantie was deze ingegeven door een serieuze vrees voor een ‘grijze blessuregolf’. Oftewel, hoe doorstaat men 8 poulewedstrijden in 9 dagen? Door het skippen van finalewedstrijden en het toevoegen van een tiende speeldag konden we mogelijk leed enigszins verzachten. Bovendien gaven we zo gehoor aan een veelgehoorde wens. Ajax en PSV spelen immers ook geen extra wedstrijd om plaats 1 en 2. In sommige poules was de definitieve uitslag daardoor tot op het laatst spannend en ongewis. En we constateerden een bijkomend voordeel: op de slotdag konden we extra veel wedstrijden inplannen. Dat bracht behoorlijk wat publiek teweeg en ook bij de prijsuitreiking bleven veel toeschouwers hangen. Deze opzet is hoe dan ook voor herhaling vatbaar.”  

Wat is je goed bevallen?

“Dit jaar nam voor het eerst een aantal van onze Japanse leden succesvol deel. Wij vonden dat wederzijds leuk en ik vermoed dat deze trend zich volgend jaar voortzet. Er is ook goed nieuws van het damesfront: er wordt genetwerkt aan meer vrouwendeelname in 2020. Hopelijk kunnen we dan  de dameswisselbeker weer uitreiken, zoals dit jaar bij de heren welverdiend aan Felix  Peters. Last but not least: er hebben zich tot mijn vreugd twee nieuwe toernooicommissieleden voor het volgend seizoen aangemeld.”

Nog woorden van dank?

“Ja zeker. In de eerste plaats aan Robbert Veltman, die de toernooicommissie enorm geholpen heeft met het organiseren van de wedstrijden in ‘Tennis Toernooi Planner’, een energievretende klus. Peter van Dungen voor zijn aardige woorden en voortvarende start als voorzitter. De kantine, met name Koen en Rodney, voor de prettige samenwerking en goede verzorging. Tenslotte alle deelnemers voor hun vrolijke en gedreven inzet. Ook namens Robbert hartelijk dank voor de had-niet-gehoeven-maar-wel-heel-leuk cadeaukaart.”

 

Heb je nog suggesties voor de Clubkampioenschappen van 2020? Neem dan contact op via toernooicommissie@amvjtennis.nl.