• darkblurbg
  Kom je favoriet(en) aanmoedigen tussen 21 en 30 juni. En je bent natuurlijk welkom bij de slotborrel op zondag 30 juni, zo rond 17.00 uur.

Kijk hier voor de eindstanden van de Clubkampioenschappen 2019.

Clubkampioenschappen 2019: Volop kijkplezier, elke dag wel een zonovergoten pareltje

De winnaars van 2019 zijn:   

Categorie     Winnaars                  Runner-ups       
Heren Enkel 1 Felix Peters, winnaar wisselbeker Ryuji Fujita
Heren Enkel 2 Tjerk Veltman Marco Klijn
Heren Enkel 4 Michel Engelbertink Martijn van der Eijk
Dames Dubbel 1 Maud Rathman/Ing Sioe Tan Merel Schreuder/Susan Westhoff
Dames Dubbel 2 Chantal Coopmans/Karin Dijkman Karen Oude Altink/Mariette Sibbing
Gemengd Dubbel 1 Marian van den Beek/Martijn Pont Karen Oude Alink en Stephan Hoogman
Gemengd Dubbel 2 Joke van Haaren/Maarten Kuiper Nora Kouwenhoven/Jelle van Asselt
Heren Dubbel 1 Felix Peters/Guus van de Plasse Robbert Dekker/Ryuji Fujita
Heren Dubbel 2 Stephan Hoogman/Tjerk Veltman Jan de Vreede/Dirk Wepster
Heren Dubbel 3 Michel Engelbertink/Martijn van der Eijk Bob Boot en Coos van Meurs

We vroegen de toernooicommissie naar haar impressie over de clubkampioenschappen 2019.

Elmy Buijs: “Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op deze editie. Een flink aantal deelnemers, qua sterkte ingedeeld in uitdagende poules. Veel wedstrijden, 25 meer dan vorig jaar, en elke deelnemer speelde er minimaal drie. Volop kijkplezier, er kwam elke dag wel een zonovergoten pareltje voorbij. De sfeer was super, ik heb geen onvertogen woord gehoord. En, leuke conditie-opsteker, er waren opmerkelijk weinig blessuremeldingen.”  

Hoe beviel de nieuwe opzet, een nummer 1 en 2 via de poule-uitslag?

“In eerste instantie was deze ingegeven door een serieuze vrees voor een ‘grijze blessuregolf’. Oftewel, hoe doorstaat men 8 poulewedstrijden in 9 dagen? Door het skippen van finalewedstrijden en het toevoegen van een tiende speeldag konden we mogelijk leed enigszins verzachten. Bovendien gaven we zo gehoor aan een veelgehoorde wens. Ajax en PSV spelen immers ook geen extra wedstrijd om plaats 1 en 2. In sommige poules was de definitieve uitslag daardoor tot op het laatst spannend en ongewis. En we constateerden een bijkomend voordeel: op de slotdag konden we extra veel wedstrijden inplannen. Dat bracht behoorlijk wat publiek teweeg en ook bij de prijsuitreiking bleven veel toeschouwers hangen. Deze opzet is hoe dan ook voor herhaling vatbaar.”  

Wat is je goed bevallen?

“Dit jaar nam voor het eerst een aantal van onze Japanse leden succesvol deel. Wij vonden dat wederzijds leuk en ik vermoed dat deze trend zich volgend jaar voortzet. Er is ook goed nieuws van het damesfront: er wordt genetwerkt aan meer vrouwendeelname in 2020. Hopelijk kunnen we dan  de dameswisselbeker weer uitreiken, zoals dit jaar bij de heren welverdiend aan Felix  Peters. Last but not least: er hebben zich tot mijn vreugd twee nieuwe toernooicommissieleden voor het volgend seizoen aangemeld.”

Nog woorden van dank?

“Ja zeker. In de eerste plaats aan Robbert Veltman, die de toernooicommissie enorm geholpen heeft met het organiseren van de wedstrijden in ‘Tennis Toernooi Planner’, een energievretende klus. Peter van Dungen voor zijn aardige woorden en voortvarende start als voorzitter. De kantine, met name Koen en Rodney, voor de prettige samenwerking en goede verzorging. Tenslotte alle deelnemers voor hun vrolijke en gedreven inzet. Ook namens Robbert hartelijk dank voor de had-niet-gehoeven-maar-wel-heel-leuk cadeaukaart.”

 

Heb je nog suggesties voor de Clubkampioenschappen van 2020? Neem dan contact op via toernooicommissie@amvjtennis.nl.