• darkblurbg
    Volg hier het Laatste Nieuws over AMVJ Tennis

Clubkampioenschappen van 22 juni-1 juli; beperkte mogelijkheden tot vrij spelen

Clubkampioenschappen van 22 juni-1 juli; beperkte mogelijkheden tot vrij spelen

Op vrijdagavond 22 juni zijn de Clubkampioenschappen 2018 begonnen. Gedurende de kampioenschappen (22 juni - 1 juli) zijn de mogelijkheden tot vrij spelen door de week 's avonds zeer beperkt. De banen 7 en 8 blijven in principe beschikbaar maar zijn af en toe ook in gebruik voor tennislessen. VANAVOND (maandag) zijn vanaf 19.00 uur de banen 1-4 bezet en vanaf 20.30 uur de banen 1-5.

Openingstijden kantine in juli en augustus

Openingstijden kantine in juli en augustus

In de zomermaanden (juli en augustus) is de kantine in het weekend geopend van 10.00-16.00 uur. Gaarne bij het plannen van toernooien of andere evenementen hier rekening mee houden. Door de week is de kantine geopend van 10.00-23.00 uur. Maaltijden zijn in deze maanden in principe alleen op dinsdag en woensdag. Vooraf daarover even bellen met Koen is altijd handig. Uitzonderingen op deze openingstijden zijn alleen mogelijk wanneer hier tijdig met Koen afspraken over zijn gemaakt.

Save the Date: Zaterdag 14 juli 2018 - Festival AMVJ 100 Jaar

Save the Date: Zaterdag 14 juli 2018 - Festival AMVJ 100 Jaar

Op zaterdag 14 juli viert AMVJ haar 100-jarig bestaan met een festival voor en door al haar (oud-)leden. Het wordt een feest voor jong en oud - en alle aanhang is meer dan welkom! - dus zet het vast met koeienletters in je agenda. Wat kun je verwachten? Het definitieve programma wordt binnenkort bekend, maar we lichten graag vast een tipje van de sluier op.

Dames 17+ Dinsdagochtend kampioen!

Dames 17+ Dinsdagochtend kampioen!

Het Damesteam 17+ is kampioen geworden in de Dinsdagochtendcompetitie 3e klasse. Onder leiding van playing captain Ing Sioe Tan wonnen Maud Rathman, Mila Wessel, Celine Linssen en invalsters Tineke van der Pluijm en Gonny Treu-van der Wal al hun wedstrijden. Proficiat! De kampioenen worden op zaterdag 2 juni gehuldigd bij de afsluitende competitieborrel in de kantine, zo vanaf 17.00 uur.

Clubkampioenschappen voor senioren. Doe mee!

Clubkampioenschappen voor senioren. Doe mee!

Op veler verzoek organiseren we de kampioenschappen in een aanzienlijk korter tijdsbestek dan gebruikelijk. Dit jaar vinden de clubkampioenschappen plaats van vrijdag 22 juni tot en met zondag 1 juli, de finaledag. Je bent meer dan welkom om hieraan deel te nemen, net als aan de PUBQUIZ op 22 juni. Evenals vorig jaar kunnen de DAGLEDEN ook weer meedoen. Met het oog op een succesvol verloop hebben we het volgende afgesproken:

Tossavond en Openingstoernooi

Tossavond en Openingstoernooi

Volgende week woensdag willen we starten met de Tossavond. Vooral ook leuk voor nieuwe leden! Aanvang 20.00 uur, even melden in de kantine. Voorlopig reserveren we baan 2 en 3 voor de Tossavond. Tjerk Hoek kan nog hulp gebruiken. Hij wil de Tossavond graag samen met 3 andere leden doen, zodat ieder om de 4 weken 'de beurt' heeft. Maar nog meer hulp blijft natuurlijk altijd welkom. Lees ook de Nieuwsbrief die vanavond of morgen verstuurd wordt. Daarin ook nieuws over het Openingstoernooi op 29 april en alle andere geplande toernooien. Ook hier geldt: vele handen maken licht werk!

Voorjaarscompetitie: verkort spelen!

Voorjaarscompetitie: verkort spelen!

Komende week start de Voorjaarscompetitie met nieuwe regels. Er wordt namelijk altijd verkort gespeeld, BEHALVE in de 8&9- en de Zomeravondcompetitie. Daar wordt altijd gebruikgemaakt van een wedstrijdtiebreak in plaats van een derde set én van een winnend punt bij 40-40. Verkort spelen betekent dat bij een 1-1 stand in sets in plaats van een volledige derde set altijd een wedstrijdtiebreak tot en met tien punten (2 punten verschil) volgt. Set 1 en 2 worden dus op de normale manier gespeeld. Alle informatie over verkort spelen kun je teruglezen op www.centrecourt.nl/verkort.nl.

Openingstijden kantine in 2018

Openingstijden kantine in 2018

Vanaf april (met uitzondering van de week van 2-6 april overdag) zijn de openingstijden van de kantine als volgt, mits er voldoende bemensing is. - Doordeweeks open van 10.00 uur tot 23.30 uur. - In het weekend als er competitie is: open vanaf 8.00 uur tot een uur na de laatste wedstrijden. - In de weekeinden van juli en augustus, en op de Paasdagen, met Hemelvaart en de Pinksterdagen: open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Let op: als er deze dagen competitiewedstrijden zijn is de kantine normaal geopend. - Op Koningsdag 27 april is de kantine gesloten.

Tips van onze groundsman voor onderhoud van de banen

Tips van onze groundsman voor onderhoud van de banen

Van onze (helaas tijdelijke) groundsman Frank Meijer kregen we een aantal zeer nuttige tips om SAMEN de gravelbanen in optimale conditie te houden. De tips worden opgehangen bij het Afhangbord en op de voordeur van de kantine. Je leest ze ook bij Lees meer. Wees sportief en leef deze regels na, met name wat het juiste schoeisel betreft en het slepen en repareren van de banen. Veel plezier dit gravelseizoen en succes in de competitie!

Gravelbanen open maar gebruik ze voorzichtig / Gravel courts are open but use them carefully

Gravelbanen open maar gebruik ze voorzichtig / Gravel courts are open but use them carefully

De gravelbanen kunnen vanaf vandaag bespeeld worden. De Voorjaarscompetitie start ook op de geplande data. Enig voorbehoud: GEEN nachtvorst meer. Het Openingstoernooi wordt wel nog even uitgesteld om een te grote belasting van de banen te voorkomen. In dat verband een dringend verzoek namens de gemeente. Als je gaat spelen, sleep dan om het half uur de banen in de lengterichting, dus richting hockey- dan wel voetbalveld. Repareer gaten in de baan DIRECT door ze voorzichtig aan te stampen. Kijk ook .....

Sponsor een nieuwe tafel in de kantine

Sponsor een nieuwe tafel in de kantine

De Kantine Commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de vier AMVJ verenigingen, heeft een ontwerp gemaakt om het Clubhuis dit voorjaar opnieuw te gaan inrichten. De picknicktafels worden daarbij vervangen door nieuwe teamtafels en door een aantal statafels. Ook komt er 1 grote lees/stamtafel. In totaal gaat het om ca. 15 nieuwe tafels; uiteraard met bijbehorende banken, stoelen en barkrukken. Het bestuur van Stichting AMVJ Sportcentrum (uitbater en beheerder van het clubhuis) lijkt het een mooi idee om leden de mogelijkheid te bieden de tafels met een eenmalig bedrag te sponsoren.

AMVJ is op zoek naar historische documenten

AMVJ is op zoek naar historische documenten

In het kader van het 100 jarig jubileum van AMVJ is het organisatiecomite op zoek naar personen die in het bezit zijn van documenten, foto’s etc. die interessant (kunnen) zijn voor het uit te brengen jubileumboek. Op e-mailadres AMVJ100jaar@amvj.nl kan men aangeven welke zaken men in bezit heeft.

Algemene Ledenvergadering op woensdag 7 maart, 20.00 uur

Algemene Ledenvergadering op woensdag 7 maart, 20.00 uur

Hierbij nodigen wij jullie van harte uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van AMVJ Tennis op 7 maart 2018. De vergadering begint om 20.00 uur. Een uitgebreide Agenda met toelichting, de Jaarrekening en Balans 2017 en de Begroting/Contributie 2018 is via de mail toegestuurd. Kijk voor de verkorte agenda bij Lees meer.

AMVJ bestaat 100 jaar!

AMVJ bestaat 100 jaar!

Nee, niet AMVJ Tennis, wel de 'grote AMVJ'. AMVJ is begonnen als een vooruitstrevende sociale beweging in Amsterdam die nieuwkomers een plek wilde geven en hen de mogelijkheid bood om anderen te ontmoeten. AMVJ Fonds en AMVJ Sport willen samen hun eeuwfeest vieren met een groot sport- en cultuurfestival op 14-15 juli op het sportpark Het Loopveld. Een unieke mogelijkheid om AMVJ en haar sporten aan een breed publiek te tonen. We zoeken op korte termijn AMVJ-leden die mee willen denken en werken aan de invulling en organisatie van het , sportieve deel, van het festival. (Lees verder.)

Is dit iets voor jou? Koen zoekt betaalde vrijwilligers voor de kantine.

Is dit iets voor jou? Koen zoekt betaalde vrijwilligers voor de kantine.

Beste tennissers, wij zijn op zoek naar een paar betaalde vrijwilligers. Het tennisseizoen gaat in april weer beginnen. Wij willen dan door de week weer open zijn vanaf 10.00 uur. Wij zijn voor de maandag, dinsdag en donderdag nog op zoek naar mensen die ons daarbij willen helpen. De tijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Vind jij het leuk om op die tijden de bar te runnen en de mensen van een kopje koffie en een broodje te voorzien? Stuur dan een mail naar amvjkoen@gmail.com. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Alvast bedankt.

Nieuw Afhangbord

Nieuw Afhangbord

Afgelopen week is een nieuw Afhangbord geplaatst. Afhangen gaat als volgt. Druk op Start. Kies Baan afhangen. Haal de spelerspassen (minstens 2) door de kaartlezer aan de rechterkant van het scherm. Houd daarbij de magneetstrip aan de linkerkant van de lezer. Kies Alle vrije banen en kies dan een baan. Bevestig je keuze. Voor het enkelspel is de speelduur ingesteld op 55 minuten, voor een dubbel op 60 minuten. Vanaf afgelopen maandag kan alleen nog op de banen 7 en 8 gespeeld worden.

LED verlichting bij AMVJ!

LED verlichting bij AMVJ!

De gemeente Amsterdam heeft besloten onze bestaande verlichting van de 8 tennisbanen om te bouwen naar LED verlichting. Het lichtplan gaat uit van 4 nieuwe en 4 bestaande lichtmasten waarop in totaal 20 nieuwe OptivisionLed sportveldverlichtingsarmaturen worden gemonteerd. De gemiddelde verlichtingssterkte over het totale oppervlak zal bij oplevering ca. 300-350 lux bedragen, hetgeen voldoet aan de aanbevelingen van de KNLTB voor zowel nationaal en regionaal wedstrijdtennis.

Baansluiting op 20 november

Baansluiting op 20 november

Helaas een beetje laat kregen wij bericht dat de gravelbanen op 20 november gesloten worden. Er wordt wel verder gewerkt aan de verbetering van de banen. De banen 7 en 8 blijven open. Hier kan de hele winter gespeeld worden. Mogelijk vallen een paar dagen uit wegens werkzaamheden aan de nieuwe lichtmasten. Zo nodig maken wij hier dan melding van op de website.

Inschrijving Voorjaarscompetitie 2018

Inschrijving Voorjaarscompetitie 2018

De inschrijving voor de Voorjaarscompetitie 2018 is geopend. Er kan gespeeld worden op dinsdagochtend, donderdagochtend en -avond, vrijdagavond en op zaterdag en zondag. Je vindt het inschrijfformulier bij Voorjaarscompetitie 2018 onder de kop Competitie en bij Lees meer. De inschrijving sluit op 7 december 2017. Neem voor meer informatie contact met Anita of Coos van Meurs, competitie@amvjtennis.nl.

Nota Kouwenhoven en Dirk Wepster winnaars Slottoernooi

Nota Kouwenhoven en Dirk Wepster winnaars Slottoernooi

Nora Kouwenhoven ("ik gewonnen?") en Dirk Wepster zijn de winnaars van het Slottoermooi 2017. Onder uiteindelijk prima omstandigheden met slechts 20 minuten regen verzamelden zij de meeste punten volgens het altijd verrassende Round Robin systeem. Van harte gefeliciteerd en weer veel dank aan de Toernooicommissie (i.c. Elmy Buys) voor de organisatie. Bij deze meteen een herhaalde oproep om je op te geven (info@amvjtennis.nl) voor de Toernooicommissie om de toernooikalender volgend jaar weer wat

Oefenwedstrijden voor de jeugd (6-15 jaar) in De Kegel

Oefenwedstrijden voor de jeugd (6-15 jaar) in De Kegel

Vanaf zaterdag 28 oktober organiseren Jack en Mayumi oefenwedstrijden in sporthal De Kegel. De wedstrijden zijn bedoeld voor kinderen van 6-15 jaar en vinden plaats van 11-13 uur. Inschrijven kan via een mail aan jeugdcommissie@amvjtennis.nl, maar dat is niet per se noodzakelijk. Je kunt ook gewoon op de dag zelf komen. Kijk verder bij Lees meer.

Practice matches at TV De Kegel starting 28 October

Practice matches at TV De Kegel starting 28 October

From Saturday the 28th of October, Jack and Mayumi organise practice matches at TV De Kegel from 11 am till 1 pm for children from 6-15 years old. The entrance fee for these practice matches is 10 euro per visit. You can subscribe for these Saturdays by replying to jeugdcommissie@amvjtennis.nl, but this is not mandatory. You just can join us whenever you like. For the dates and levels, read Lees meer

Aangepaste openingstijden voor de kantine

Aangepaste openingstijden voor de kantine

In verband met het laagseizoen is besloten om de openingstijden van het clubhuis aan te passen. Vanaf 1 oktober 2017 tot 1 april 2018 zijn de openingstijden als volgt. Maandag/dinsdag/donderdag/vrijdag: vanaf 15.30u Woensdag: vanaf 13.30 u. Zaterdag en Zondag: vanaf 8.30 u. Sluitingstijd doordeweeks 23.30 uur

Tip van groundsman Frank over slepen

Tip van groundsman Frank over slepen

De grove korrel die nu op de banen ligt levert hinder op maar levert uiteindelijk perfecte gravelbanen op. Er zit nu veel lucht tussen de gravelkorrels. Als het hard regent duwt het water de lucht weg. Die lucht moet ergens naar boven. De lijnen zijn dan de plekken waar dat het makkelijkst kan (daaronder is het immers droog). Dus de ontsnappende lucht duwt de lijnen eruit. Het advies is daarom om alleen te slepen als dat echt nodig is en ALLEEN IN DE LENGTERICHTING. Dat ontlast de lijnen. Ondert

Eigen groundsman voor AMVJ

Eigen groundsman voor AMVJ

Naar aanleiding van onze klachten over de staat van onderhoud van de gravelbanen (zie ook de Nieuwsbrief) hebben we gunstig nieuws te melden. We krijgen voor twee maanden een groundsman toegewezen, Frank Meijer, die zeven dagen per week enkele uren per dag de baan gaat verzorgen. De baan waaraan gewerkt wordt is dan tijdelijk niet beschikbaar. Wij zullen Frank vragen of hij een schema kan maken voor op de website.

Onderhoud gravelbanen

Onderhoud gravelbanen

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben is de gemeente bezig met het herstel van de belijning op de gravelbanen. Daardoor zijn mogelijk niet alle banen beschikbaar. Waarschijnlijk zijn de werkzaamheden morgen klaar. Bel anders even naar de kantine over de stand van zaken. Zie bij Contact voor het telefoonnummer.

Zonnepanelen op dak AMVJ Sportcentrum

Zonnepanelen op dak AMVJ Sportcentrum

Ons aller AMVJ Sportcentrum gaat verduurzamen! Dit is te danken aan 119 zonnepanelen die Sportief Opgewekt deze week op het dak van ons centrum heeft geinstalleerd. Door de zonnepanelen bespaart AMVJ elk jaar bijna 35.000 kWh grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op zo’n 19.500 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als we niet zouden verduurzamen, maar wel deze uitstoot wilden compenseren, hadden we 3,5 voetbalveld vol moeten planten met volwassen eiken.

Nieuws over het clubhuis

Nieuws over het clubhuis

Even een tussenstand over de kantine. - Openstelling kantine: vanaf volgende week maandag is de kantine ook overdag op maandag t/m donderdag weer geopend vanaf 10.00 uur. Voor de vrijdag is nog geen oplossing gevonden. - Via het emailadres idee@amvj.nl kunnen de leden al hun ideeën over de definitieve inrichting van de kantine doorgeven; er zal hiervoor ook een fysieke ideeënbus in het clubhuis geplaatst worden; - Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de herbestrating van het benedenterras;

Clubkampioenen 2017

Clubkampioenen 2017

De clubkampioenen 2017 zijn bekend. Felix Peters is algeheel clubkampioen geworden als winnaar van de hoogste categorie in het enkelspel. Kijk voor de overige kampioenen bij Lees meer. Alle kampioenen hartelijk gefeliciteerd.

Cashless betalen + gratis snel internet

Cashless betalen + gratis snel internet

Vanaf heden kan in de kantine alleen nog CASHLESS (pin) betaald worden. Namens Koen en Rodney alvast bedankt voor de medewerking. Verder kunnen alle bezoekers van het clubhuis nu in en om het gebouw gratis gebruik maken van AMVJ Wifi via de nieuwe snelle glasvezelkabel. Je kunt inloggen zonder wachtwoord. Kijk voor meer info over ons clubhuis op: http://www.amvj.nl/amvjsportcentrum/nieuws.php

Medewerkers voor de kantine gezocht

Medewerkers voor de kantine gezocht

Zoals inmiddels bekend, neemt de Stichting ASC vanaf 1 juli 2017 de exploitatie van de kantine in eigen beheer. Om een adequate bezetting van de kantine te verzekeren, zoekt ASC binnen het ledenbestand van de AMVJ-verenigingen leden die tegen betaling (vrijwilligersvergoeding) op parttime basis in de AMVJ-kantine willen werken. In onderstaande oproep van Koen Otto, de nieuwe kantinemanager, lees je daar meer over.

Alle kampioenen van de Voorjaarscompetitie gefeliciteerd!

Alle kampioenen van de Voorjaarscompetitie gefeliciteerd!

In de Voorjaarscompetitie Noordwest zijn de volgende teams van AMVJ kampioen geworden. 3e klasse zondag: Daan en Stijn Voeten, Cameron Alexander, Felix Peters, Willem Dorst en Kent de Bruin. 4e klasse zaterdag gemengd: Iris Brandenburg, Fenna Boon, Lisanne Molenaar, Jeroen de Liefde, John Braber en Teun Schriemer 3e klasse gemengd 35+: Jan de Vreede, Geo van Dijk, Coos van Meurs, Anita van Meurs, Mary-Ann de Vos, Caroline Ingwersen Namens het bestuur en de competitieleiding allemaal hartelijk

Contributie voor 2017 vastgesteld

Contributie voor 2017 vastgesteld

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 25 januari 2017 zijn de contributiebedragen vastgesteld voor 2017. De contributie is voor alle categorieën leden verhoogd met 7,50 euro. Bij betaling via automatische incasso geldt echter een korting van 7,50 euro. Nieuw is de gezinskorting van 10%. Kijk voor meer informatie bij Lid worden. Jullie ontvangen binnenkort een factuur + een machtigingsformulier voor automatische incasso. Wij verzoeken jullie om het machtigingsformulier z.s.m. terug te