• darkblurbg
    AMVJ Tennis
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Laatste nieuwe: inschrijving voor Najaarscompetitie geopend

Dag allemaal,

Hoewel de World Tour en de Groene competitie nog in volle gang is, kunnen jullie je alvast inschrijven voor de World Tour Najaar en Groene competitie Najaar 2017.

Graag opgeven via jeugdcommissie@amvjtennis.nl vóór 25 mei!

Hi,
You can sign up already for the World Tour and Green Competition for kids in the Fall of 2017. Please sign up via jeugdcommissie@amvjtennis.nl before 25 May 2017!

Data World Tour Zondag (Rood en Oranje)

- Zondag 10 september

- Zondag 17 september

- Zondag 24 september

- Zondag 1 oktober

- Zondag 8 oktober

Data Groene Competitie najaar

- Zondag 17 september

- zondag 24 september

- zondag 1 oktober

- zondag 8 oktober

- Zondag 15 oktober

- Zondag 22 oktober

- Zondag 29 oktober

Inhaaldagen
- Zondag 5-nov, 12-nov, 19-nov


World Tour

Rood
In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Jullie leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ook doe je mee met leuke activiteiten en speel je korte wedstrijden. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in Rood of Oranje willen spelen.

Oranje
Oranje kids zijn kinderen in leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Er zijn ook kinderen die op een latere leeftijd beginnen met tennissen, dus is het goed mogelijk dat die kinderen t/m 11 jaar in Oranje spelen. In de praktijk kunnen dus Oranje kinderen van 8 jaar tegen de beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Je speelt met een iets zachtere en lichtere dan de gewone gele tennisbal. De wedstrijden worden steeds langer. 

Groene competitie
Groene kids zijn kinderen in leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Je speelt nu met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan. De wedstrijden worden weer wat langer.

Geel
Vanaf 11 jaar is het mogelijk om met de gele bal te spelen. Voor kinderen jonger dan 11 jaar is dit niet mogelijk, behalve als je deelneemt aan de Jeugd Ranglijst Toernooien (JRT). De JRT worden altijd gespeeld met gele ballen.