• darkblurbg
    Welkom bij AMVJ Jeugdtennis
  • darkblurbg
    World Tour Rood op 23 juni. Doe ook mee!
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Inschrijven voor Festina Open Jeugdtoernooi

Beste jeugdleden,

Van zaterdag 7 juli 2018 t/m zondag 15 juli organiseert Festina haar Open Jeugdtoernooi 2018 voor de onderstaande categorieën. Gedurende de week zijn er nog allerlei andere festiviteiten te beleven. Zie ook de Facebookpagina van Festina.

10 t/m 12 jaar (GROEN)
10 t/m 14 jaar
11 t/m 17 jaar
Lijkt het je leuk om mee te doen? Schrijf je dan in via deze link:

https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=B3417D0C-D90A-47A6-9B29-300368C8F50D


Jong geleerd, oud gedaan

Als je jong leert tennissen, heb je daar je hele leven plezier van. Bij AMVJ vinden wij Jeugdtennis dan ook heel belangrijk. Naast de World Tour en de Groene Competitie organiseer onze Jeugdcommissie daarom ook nog allerlei andere activiteiten.

Jeugdtennis vindt plaats op woensdag- en vrijdagmiddag en op zondagochtend. Je kunt 16 groepslessen nemen of individuele lessen. Je begint in de World Tour en daarna ga je verder met de Groene competitie. Hieronder lees je daar meer over. Helemaal onderaan vind je meer informatie over de tennislessen en onze tennisleraren.

Meer weten over Jeugdtennis bij AMVJ? Neem dan contact op via info@amvjtennis.nl
Meer informatie over aanmelden en de contributie lees je hier.
Meer informatie over de competitie (World Tour en Groene competitie) lees je hier.

World Tour

Rood
In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Jullie leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ook doe je mee met leuke activiteiten en speel je korte wedstrijden. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in Rood of Oranje willen spelen.

Oranje
Oranje kids zijn kinderen in leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Er zijn ook kinderen die op een latere leeftijd beginnen met tennissen, dus is het goed mogelijk dat die kinderen t/m 11 jaar in Oranje spelen. In de praktijk kunnen dus Oranje kinderen van 8 jaar tegen de beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Je speelt met een iets zachtere en lichtere dan de gewone gele tennisbal. De wedstrijden worden steeds langer. 

Groene competitie
Groene kids zijn kinderen in leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Je speelt nu met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan. De wedstrijden worden weer wat langer.

Geel
Vanaf 11 jaar is het mogelijk om met de gele bal te spelen. Voor kinderen jonger dan 11 jaar is dit niet mogelijk, behalve als je deelneemt aan de Jeugd Ranglijst Toernooien (JRT). De JRT worden altijd gespeeld met gele ballen.

Les/training
Bij AMVJ hebben we drie tennisleraren die lessen verzorgen voor jong en oud. Je kunt zowel privé- als groepslessen nemen, evenals competitietrainingen. Bel of mail hen gerust voor een afspraak of proefles. Voor meer informatie over tennisles bij AMVJ kun je ook een e-mail sturen naar: info@amvjtennis.nl.

JACK SOUISA

06 23 35 91 88

jacksouisa@hotmail.com

CARLI TER HAAR

06 15 90 71 94

carlisven@gmail.com

SANDER REEP

06 26 09 21 70

slreep@hotmail.com